BİR BABA HAMLET

Baba Hamlet oyunu Baba Sahne de!

Oyun; Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı Hamlet’i seçmişler. Oyun, düşük bütçeyle ve iki kişiyle sahneye koymaya çalışan bir tiyatro kumpanyasını anlatıyor. 2 Perde 2 saat süren oyunu Baba sahne de izleme imkanı buldum.

Sebastian Seidel’in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan “Bir Baba Hamlet”, tiyatro yapma aşkının başdöndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutuyor.olaylar ve kişilerin tamamının Daaaanimarka Krallığında geçtiği, izleyicisine çok farklı bir Hamlet deneyimi sunan, oyun boyu kahkahalar atarak izlediğim şahane tiyatro oyunu.

Şevket Çoruh baştan sona kadar çok iyi bir performans ortaya koyuyor, Günay Karacaoğlu aynı şekilde rolünün hakkını sonuna kadar veriyor. Oyun itiş kakış, bağırış çağırış, biraz Hamlet, bol tuluat, biraz müzik, biraz taşlama, biraz politik geçirme, bol kahkaha derken su gibi akıp gitti.

“Ha unutmadan, Çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda

Yorum bırakın