Radyo-yu Hümayun Tiyatro Oyunu

Radyo-yu Hümayun Gebze Osman Hamdi Bey kültür merkezin de (13 Aralık )2 perde 130 dk olarak yayınlanan yetişkin tiyatro oyunu. Oyuncu kadrosunda; Aytek Mete Elgün, Betül Akgün, Cansu Cengiz Mengüç, Cemal Aldınç ve Nursel Çeliktürk bulunuyor.

Oyun, osmanlı dönemine ait bir hikayeyi modern tiyatro anlayışı ve muzikal komedi tadında anlatan çok keyifli bir oyundu, müzisyenler ayrı oyuncular ayrı dekor ve kostümler ayrı ayrı çok güzeldi. donem çok iyi anlatılmaya çalışılmış ince ayrıntılarla işlenmişti.

Oyunun konusu ise Hayri ve Hayrünnisa kardeşlerin ve onlara dahil olan Mehmet ve Kenanın yaşadıklarından ötürü çöküşünü değiştirmek için radyonun icadına bel bağlamaları oluyor,işin içine aşk da karışınca işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Entrika, şantaj ve bir türlü sonu gelmeyen aksilikler silsilesi… Hepsinin ortak bir hayali var aslında bi umut Radyo-yu Hümayun’u kurup başa geçerim, Radyo-yu Hümayun paşası olurum sefa sürerim diye ama malesef umutlarının çalınmasıyla bu hayal de sona eriyor. Sonra bir şekilde hepsi mutluluğa ulaşıyor. Belki hayallerindeki kadar değil ama zenginlik onları bulmuş gibi hayatlarına devam ediyorlar.

Oyunun işleyişine gelirsek akışı etikler nitelikteydi. Üstelik oyunu izlerken yaşadığınız duygu değişimleri ve gülmekten yorulma durumuyla karşılaşabilirsiniz. güncele dair göndermeler ve benzerlikler çok ince ve dikkat çekiciydi. seyirci ile etkileşime girmesi, orkestra bulundurması ve sahne kullanımı da oldukça iyiydi. komedi öğeleride yerinde,güzel işlenmiş. Şans eseri izlediğim bu oyun beni etkisi altına almayı başardı. Mutlaka denk gelirseniz izlemenizi tavsiye ederim.

Yorum bırakın